Portfellow

Portfelli õiguste jagamine

Portfellow võimaldab anda portfelli omanikul “vaataja” õigus / ligipääs oma portfellile. See võimaldab õiguse saajal vaadata portfelli sisu ning soovi korral lisada see portfell valitud osakaaluga enda konsolideeritud portfelli. See on eriti mugav lahendus näiteks pere- või mitme omanikuga ettevõtte portfelli kajastamisel.

Hea teada

Portfelli õiguseid saavad anda ainult tasulise paketi kasutajad. Õiguse saaja näeb olenemata oma paketist kas kõiki või kuni 30 investeeringut (alustaja pakett). Kui portfelli omaniku tasuline pakett aegub, siis rakenduvad piirangud ka õiguse saajal.

Õiguse andmine

Õiguse andmiseks vali lehe paremal ülemises osas asuvast menüüst “Konto seaded” ja avanenud lehel vali alam-menüüst “Õigused”.

Õiguste lehel vajuta “Anna uus ligipääs”. Avanenud aknas saad valida sobiva portfelli, sisestada õiguse saaja e-posti aadressi ning rolli. Vajutades nupule “Saada kutse”, saadetakse sisestatud e-posti aadressile portfelli ligipääsu kutse. Kutse saaja peab seitsme päeva jooksul kutse vastu võtma või see aegub. Sina näed õiguste lehel, kas kutse on juba vastu võetud (aktiveeritud) või mitte. Soovi korral saad ka kutse või juba vastu võetud õiguse kustutada.

Jagatud portfelli vaatamine

Kui keegi saadab sulle oma portfelli ligipääsu kutse ja sa selle aksepteerid, siis ilmub sulle Portfellow portfellide menüsse jagatud portfelli nimi. Nime taga sulgudes on portfelli omaniku e-posti aadress. Portfelli vaatamiseks tuleb sellel vajutada, nagu oma portfelli valides. Selleks, et eristada enda ja jagatud portfelle, värvub jagatud portfelli vaadates portfellide menüü roheliseks.

Jagatud portfelli lisamine konsolideeritud vaatesse

Kui keegi on jaganud sulle portfelli ligipääsu, siis on sul soovi korral võimalik lisada see konsolideeritud vaatesse valitud osakaaluga. Näiteks kui sul on pere- või mitme osanikuga ettevõtte portfell ja sa soovid osa sellest portfellist kuvada enda koondportfelli osana, siis on see võimalik.

Selle jaoks ava või loo uus konsolideeritud vaade. Seejärel vali see portfell ning mine portfelli seadete lehele. Seadete lehel keri lehe alumisse osasse, kus saad valida portfelli kuuluvad portfellid ning määrata iga portfelli osakaalu. Peale muudatuste tegemist vajuta kindlasti “Uuenda” nuppu.